Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po Shemi stranice

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Rušenje naselja

Što je "nuliranje"

Naselje je “nulirano” kada populacija padne na nulu. Populacija nestaje kada se naselje napada katapultima i ruše građevine i polja, kao i ovnovima za rušenje zida.  
Kada naselje ima nula populacije ono će biti uništeno osim ako je:
- naselje s svjetskim čudom
- naselje s artefaktom (samo ako artefakt nije ukraden)
- poslednje selo igrača (izuzev naselja s svjetskim čudom)
Ako igrač ima neko drugo naselje (koje nije sa svjetskim čudom): naselje će nestati s karte i postati napušteno polje ponovo dostupno za naseljavanje. Često igrači uništavaju protivnike na ovaj način u svojoj blizini 7x7 oko svojih naselja

Kako da porušim naselje?
 
Koristite katapute da srušite građevine i ovnove za rušenje zida. Svaka građevina i polje moraju biti napadnuti sve dok sve građevine i polja u naselju ne budu srušeni i imaju nula populacije.
Možete vidjeti više detalja o slanju katapulta u pregledu okupljalištaa i kako pivovara djeluje na preciznost.

Kako da spriječim rušenje naselja?
 
Potrebno je izgraditi što više građevina koje povećavaju broj populacije. Ovo je osobito važno za naseljavanje sive zone na uobičajenim serverima kako biste preživjeli napade Natara. Ako je to naselje glavni grad kamenozidarija može povećati stabilnost vaših građevina.

Što se događa s nuliranim naseljima koja ne mogu biti uništena?

- Ako je u pitanju poslednje naselje (koje nije svjetsko čudo) kada broj populacije dostigne nulu preostala vojska iz naselja će nestati. Sva vojska koja je već na treningu će nastaviti s treningom i neće biti uklonjena.
- Ako naselje sadrži artefakt koji nije ukraden, onda naselje i vojska neće nestati dok artefakt ne bude ukraden.

Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne