Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po Shemi stranice

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

List Of Currently Available Medals

Šta su to medalje?

Sa uvođenjem T3.1, Travian je predstavio igračima i savezima medalje na serverima. Oni se nagrađuju svake sedmice  igračima koji uspevaju da se pojave i ostanu u Top10 od ponedeljka do nedjelje.

Top 10 se restartuje svake nedjelje u 00:00.

Kako da osvojim jednu?

Trenutno postoje 4 različite kategorije medalja i par specijalih:
* Medalje za najnaprednijeg sedmice 
* Medalje za napadača sedmice 
* Medalje za branioca sedmice 
* Medalje za pljačkaša sedmice 
* Bonus medalje
* Posebne medalje
* Medalje za saveze

i još ne objavljivane:
* Medalje za najbolje trgovce
* Medalje za heroje

Da biste zaradili medalju, morate biti najbolji bar u jednoj sekciji te sedmice .

Najnapredniji sedmice

Ove medalje se dodjeljuju igračima koji budu najnapredniji na listi u populaciji. Za većinu servera, one se dodjeljuju novoregistrovanim igračima koji mogu da skoče sa 21000  na 3000 za par dana, davajući im prednost od 18000 poena za najnaprednijeg sedmice.
Ipak kad se registracije zatvore za server (tokom i posle puštanja artefakta), medalje su lakše da se osvoje od strane postojećih igrača koji napreduju na rang listi osvajanjem i manjim dobitima u populaciji. Često je nazivaju 'simerskom medaljom',  nije pretjerano cijenjena.

1, 2. i 3. mjesto za najnaprednijeg sedmice:

od 4. do 10. mjesta za najnaprednijeg sedmice:

3, 5 ili 10 puta u Top 3 najnaprednijeg sedmice tokom trajanja servera (ne uzastopno):

3, 5 ili 10 puta u Top 10 najnaprednijeg sedmice tokom trajanja servera (uzastopno):

Napadač sedmice 

Ove medalje se dodeljuju igračima koji su ubili najviše jedinica; računa se po potrošnji žita, a ne po ukupnom broju jedinica. Dakle igrač koji ubije 200 druida, imaće ukupno 400 ubistava, jer 200 druida jede ukupno 400 žita.
Ubistva se mogu uračunati kroz pljačke, napade, osvajačke pokušaje, osvajanja oaza pa čak i napadajući samoga sebe. Vaš heroj ne mora biti prisutan da bi se ubistva računala. Ako pogledate ispod, postoji i moguća medalja heroja koja treba da se implementira u kasnijoj verziji Traviana koja će ohrabriti igrače da koristi tu jedinicu malo češće i zaraditi tu medalju.

1, 2. i 3. mjesto za najbolje napadače sedmice:

od 4. do 10. mjesta za najbolje napadače sedmice:

3, 5 ili 10 puta u Top 3 najboljih napadača tokom trajanja servera (ne uzastopno):

3, 5 ili 10 puta u Top 10 najboljih napadača tokom tajanja servera (uzastopno):

Branilac sedmice

Ove medalje se dodeljuju igračima koji su ubili najviše neprijateljskih trupa braneći svoje carstvo. Računa se na osnovu toga koliko je trupa umrlo u Vašim selima i oazama, a ne koliko su trupa ubile Vaše trupe negde drugde.
Ubistva se računaju na isti način kao i napadačka medalja; po potrošnji žita jedinice umesto po njihovom broju. Vaš heroj ne mora biti prisutan da bi se ubistva računala. Jedinice koje su poginule od strane Vaših zidova ili Rezidencije/Dvorca se takođe ubrajaju.  Trupe koje upadnu u Vaše zamke su zatvorenici, ne poginuli, i neće imati nikakvog efekta na krajnju cifru.

1, 2. i 3. mjesto za najbolje branioce sedmice:

od 4. do 10. mjesta za najbolje branioce sedmice:

3, 5 ili 10 puta u Top 3 najboljih branilaca tokom trajanja servera (ne uzastopno):

3, 5 ili 10 puta u Top 10 najboljih branilaca tokom tajanja servera (uzastopno):

Pljačkaš sedmice

Ove medalje se dodjeljuju igračima na osnovu zbira ukupnih resursa koje su uspjeli da opljačkaju u roku od 7 dana. Ako je igrač sam opljačkan i izgubi resurse od strane drugog igrača, ovo se oduzima od ukupnog zbira opljačkanih resursa.
Igrači koji pogledaju Top10 mogu videti negativan broj pored njihovog imena ako nisu uspeli da povrate nazad resurse ukradene od njih. Ovo igra veliku ulogu u pljačkašu nedelje saveza; takođe izračunati zbir između svih članova tog saveza, ako člana konstantno farmaju, oduzima se od krajnjeg zbira saveza.

1, 2. i 3. mjesto za najbolje pljačkaše sedmice:

од 4. до 10. mjesta za najbolje pljačkaše sedmice:

3, 5 ili 10 puta u Top 3 najboljih pljačkaša tokom trajanja servera (ne uzastopno):

3, 5 ili 10 puta u Top 10 najboljih pljačkaša tokom trajanja servera (uzastopno):

Bonus medalje

Ove medalje se dodjeljuju za bonuse kombinacija, kada igrač uspeva da bude top napadač ili branilac u istoj sedmici. One se ne dodjeljuju igračima koji posjeduju medalju napadača i branioca iz različitih sedmica.
Zapamtite da se bonus medalje dobijaju samo jednom.

Top10 napadača i branioca nedelje 1, 2 ili 3 puta tokom trajanja servera (uzastopno):

Posebne medalje

Ove medalje su izdate igračima koji su se pojavili na Travian sastanku u Hamelburgu, Njemačka u 2009. Sastanak je organizovan od strane sedišta i objavljen na .COM i .DE forumima kao otvoreni događaj. Postoji i foto-album koji dokumentuje ovaj sastanak i možete ga naći ovde: [линк].
Medalje ne može osvojiti ili zaslužiti neko ko nije prisustvovao ovom događaju.

limited edition medals.png

Medalje za Alijanse

Ovde su slike korištene za medalje alijanse, isto kao medalje igrača ali sa dodatim maslinovim grančicama.Maslinove krune simbolišu znak pobede i najčeće se da vidjeti korišteno na olimpijadama.
Samo pozicije 1. - 10. su dostupne alijansama, nije omogućeno alijansama da osvajaju medalje zato što su u Top10 više puta zbog arhiviranja napada i odbrane u istoj sedmici.

1. do 10. mjesta za najbolje napadače među alijansama:

1. do 10. mjesta za najbolje pljačkaše među alijansama:

1. do 10. mjesta za najnaprednije među alijansama:

1. do 10. mjesta za najbolje pljačkaše među alijansama:


How to put medals into your profile

If you are successful in winning a medal, you will not be notified by Travian in game. To find out if you have earned any, you must go to "»Edit Profile". Below, there will be a table which lists the name of your medal, the position you came, the week it happened, and a code to write into your profile.
Travian introduced "Quest 13: Dove of Peace" to help players understand where to find codes and how to make them appear, so from now on any new medals and codes will be displayed under [#0]. Each code is specific to you and your account; you cannot display a medal twice, and you cannot display another person's medal.

profile.png

MEDALS NOT YET RELEASED

Best trader

These medals are yet to be released in any available version of Travian, so we don't know how they are achieved yet. This set is aimed traders, possibly awarded for overall trades on the marketplace or cumulative profit per trade. For example, if you trade 500 wheat and receive 1000 iron, you are awarded 500 points.

best trader.png

Medals for heroes

These medals are yet to be released in any available version of Travian, so we don't know how they are achieved yet. This set is aimed at heroes, possibly awarded to the amount of hit points gained in a week through defence and attacking combined (similar to attacker/defender medals), or the amount of levels increased (similar to highest climber medals).
T3.1 saw the beginning of publicized hero ranks which can be accessed and viewed via the statistics tab in game.

heros.png


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne